Szervizünk

Futómű beállítás

Futómű beállítás

A megfelelő állapotban lévő futómű a gépjármű rendeltetésszerű használata közben biztosítja a folyamatos kapcsolatot az úttest és a gépjármű között, ez a biztonságos közlekedés alapja.


A gépjárműveket azonban üzemeltetésük során folyamatosan vagy szakaszosan külső hatások által előidézett deformációk, behatások érik, amelyeknek következményeként használhatósági tulajdonságaik romlanak, a futómű elállítódik, a kerék dőlése, összetartása megváltozik, a gumikopás a normál kopáshoz viszonyítva többszörösen növekedik, ami a gépjármű üzemeltetési költségeit növeli.


Ezért elsődleges fontosságú a vezetés biztonsága szempontjából a futómű állítás. A rossz futóművel rendelkező autó vezetése fárasztó, és veszélyes, mivel állandó kormány korrigálást igényel menet közben.


A futóművek javítása nagyon komplex feladat. A helyreállításhoz fontos a hiba pontos dignosztizálása és az autóvezetőjével folytatott beszélgetés. Amennyiben egy gépjármű futóművének beállítására kerül sor, akkor azt kell először eldönteni, hogy egy teljes, négykerekű beállítást kell-e elvégezni, vagy csak egy kétkerekű beállítást, amely az első futómű beállítását jelenti.


A legtöbb korszerű első kerék meghajtású autónak és számos hátsó kerék meghajtású autónak szintén független hátsó kerék felfüggesztése van. Ez azt jelenti, hogy számtalan esetben a hátsó kerékdőlés és a hátsó kerékösszetartás is állítható, és bármilyen hiba befolyásolhatja a gumikopást és a vezetési stabilitást illetve a kormánykerék központosítását.


A futómű geometriájának helyes beállítása elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez, mivel az igénybevett alkatrészek ellenőrzéséből és a futómű paramétereinek megfelelő gyári értékre való beállításáról gondoskodik.


Futómű beállítás

A beállítás csak az „i” –re a pont egy futómű javítás során, így csak akkor érdemes elvégezni, ha már a futóműben minden alkatrész megfelelő állapotú, és megfelelő gumiabroncsok vannak a gépjárművön!

Tekintse meg futómű beállításról készült képgalériánkat.

Bejelentkezés: +36 20/555-02-02 | +36 20/568-83-50